Jiri Smejkal i toppform för Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn körde över Växjö i Smålandsderbyt

Oskarshamn stod för en ordentlig överkörning när de besegrade serieledande Växjö med 6-1.

Det efter att stekheta målskytten Jiri Smejkal stått för två mål.

– Han är en häst där runt målet, säger tränare Martin Filander till C More.

Växjö inledde med att få en straff som poängmaskinen Kalle Kossila tog hand om. Men skottet lyfte han precis ovanför målvaktens vänstra kryss.

Istället var det Oskarshamn som i den andra perioden kunde ta ledningen och sedan sticka iväg. Jiri Smejkal satte 1-0 och några minuter senare gjorde IKO två mål inom loppet av en och en halv minut till 3-0.

Smejkal var inte färdig. I numerärt underläge kom 4-0 från tjecken. Hans åttonde mål på de fem senaste matcherna. Med det är Smejkal nu på tredje plats i SHL:s poängliga (36 poäng) med sina lagkamrater Patrik Karlkvist och Antti Suomela framför sig (45 och 47 poäng).

Målen fortsatte komma för Oskarshamn. Karlkvist spelade fram till Max Powells 5-0 och Suomela satte 6-1 kort efter att Växjö reducerat, hans andra för matchen.

Det här var Växjös tredje raka förlust och med poängtappet blir de passerade av Skellefteå i tabelltoppen.