Oskarshamn tvingar fram en match sju i kvalet – rysare att vänta

Uppdaterad
Publicerad

Anton Strålman bjöd på 2-1-målet.

Sedan höll Oskarshamn undan och vann – och tvingar fram en sjunde och direkt avgörande match i SHL-kvalet mot HV71.

– Vi ska gå in och njuta, för det är inte ofta man får spela en game 7, säger Oskarshamns Viktor Lodin till SVT Sport.

Oskarshamn var piskat att vinna – annars hade man åkt ur SHL. Och det började bra i den sjätte matchen framför hemmafansen när David Quenneville dunkade in 1-0 i powerplay efter 9.45.

HV71 kvitterade visserligen till 1-1, men i slutet av den första perioden råkade HV-backen Anton Strålman ut för en dråplig sekvens.

Strålman skulle rensa ut pucken ur den egna zonen, men försöket misslyckades och pucken hamnade rätt i gapet på Hampus Karlsson som tackade och tog emot och satte 2-1.

Se situationen i spelaren ovan.

Klart att man är besviken. Vi kommer inte upp i den nivån som vi vill, men det är en lång serie där det är två lag som krigar och kämpar, säger Anton Strålman till SVT Sport.

HV-tränaren Johan Lindbom var inte nådig i sin kritik.

– Det är alldeles för dåligt rakt av. Vi förlorar ju varenda närkamp, vi åker inte skridskor utan vi måste upp i allt, säger han i TV4 Play.

Rysare i Jönköping väntar

Det blev viss dramatik i tredje perioden. Oskarshamn hade med sig en 3-1-ledning men André Petersson reducerade. Hemmalaget lyckades ändå hålla undan och vinna med 4-2 efter att ha gjort mål i tom kasse och har utjämnat till 3-3 i matcher.

Nu väntar en rysare i Jönköping mellan lagen på långfredagen där vinnaren spelar i SHL nästa säsong och förloraren i Hockeyallsvenskan.

– Vi ska gå in med inställingen att vi ska förstöra festen för dem. Det ska bli skitkul, säger 4-2-målskytten Viktor Lodin till SVT Sport.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

4 - 2

HV71 logo

HV71

2-1, 1-0, 1-1
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 3275

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.