Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dylan Larkin blev liggande medvetslös efter en otäck skada i nattens match. Foto: TT/Bildbyrån

Otäck skada i NHL – Detroits Dylan Larkin medvetslös efter tackling

Uppdaterad
Publicerad

Patrick Kane gjorde sitt första mål i Detroit. Men det överskuggades av tacklingen på lagkaptenen Dylan Larkin, som låg orörlig på isen innan han hjälptes av planen.

– Det var riktigt läskigt att se honom, säger Detroits tränare Derek Lalonde.

Det var i matchens första period som Detroits lagkapten Dylan Larkin blev crosscheckad i bakhuvudet av Ottawas Mathieu Joseph.

Larkin blev liggandes på isen, till synes medvetslös. Ett mindre slagsmål utbröt omkring honom och klubbkompisen David Perron gav tillbaka med en crosschecking och fick matchstraff.

”Riktigt läskigt att se”

Efter ungefär en minut kunde Larkin stå upp igen hjälptes av isen för vidare undersökningar. Den 27-årige amerikanen har tidigare haft problem med just nackskador.

– Det var riktigt läskigt att se honom utslagen sådär, men skönt att han kunde ställa sig upp och ta sig av isen, säger Detroits tränare Derek Lalonde till NHL:s hemsida.

Skadeläget fortfarande oklart

Klubben publicerade senare ett uttalande om att Larkin fortsätter att undersökas av deras medicinska team, men att det för tidigt att dra några slutsatser.

– Det är läskigt för oss alla när han ligger medvetslös. Det är en vän. Man tänker på hans familj också, hur otäckt det är för dem, säger Detroitspelaren Ben Chiarot på pressträffen efteråt.

Själva matchen vann Ottawa med 5-1.

Detroits enda mål stod Patrick Kane för, den 35-årige stjärnans första i Red Wing-tröjan sedan återkomsten till NHL efter en höftoperation.

KLIPP: Se Elias Petterssons matchavgörande mål i natt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias Pettersson avgjorde för Vancouver – gjorde tre poäng Foto: DARRYL DYCK

NHL

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

1 - 5

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

1-1, 0-3, 0-1
Little Caesars Arena, Detroit, MI
Publik: 19515

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.