Nionde raka för Djurgården – ovan matchhjälte

Djurgården har skapat en enorm vinnarkänsla på Hovet. 2-1-segern mot Frölunda betyder att Djurgården vunnit nio raka matcher på hemmaplan.

– Det är en magisk inramning och det är skönt att vi kan vinna här mot Frölunda, säger William Eklund till C more.

Djurgården har varit ett skadeförföljt lag under säsongen och under en period hade de sex raka förluster och sjönk i tabellen. När skadeläget börjat lätta har man nu vänt på säsongen och segern hemma mot Frölunda med 2-1 betyder nionde raka hemmasegern och den femte raka segern totalt.

”Hovet lockar fram det bästa ur oss”

Tom Nilsson är inte van att kliva in i rollen som matchhjälte. Men i mötet med Frölunda var det den 26-årige backen som klev fram och gjorde 2-0 drygt halvvägs in i matchen, när Djurgården gjorde två mål inom loppet av fem minuter. Det var Nilssons fjärde mål den här säsongen. Tidigare har han aldrig gjort mer än två mål på en säsong i SHL, då spelade han i Frölunda.

Djurgården skulle dock sättas under en enorm press i den tredje perioden, där Frölunda radade upp chanser och vann skotten med 9-3. Trots det lyckades Frölunda bara göra ett mål.

– Hovet och Djurgården brukar locka fram det bästa ur oss men det gör de inte idag. Det är förstadelen av den andra perioden som kostar oss segern.

Magsjuka i Frölunda

Det har gått magsjuka i Frölunda och man saknade fyra spelare, Jacob Peterson, Patrik Carlsson, Karl Stollery och Rhett Rakhshani.

– Det ska inte påverka, snarare tvärtom. Spelare som normalt inte spelar de här minuterna ska kliva fram och visa mig att jag haft fel i att inte spela dem mer. Det är jag lite besviken på.