Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pär Lindholm om de tidigare finalförlusterna och jakten på guld Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Pär Lindholm har förlorat fyra SM-finaler: ”Det är det som driver mig allra mest”

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås centerveteran Pär Lindholm har förlorat fyra SM-finaler i karriären. Just nu jagar han ett första guld då han spelar sin femte.

– Det är det som driver mig allra mest då det kommer till ishockey, säger han till SVT Sport.

Skellefteå AIK har varit en maktfaktor inom svensk herrishockey de senaste femton åren. Då man nu möter Rögle spelar man sin nionde SM-final sedan 2011.

– Det är klart att man lär sig av varje gång man är med i en final. Man tar med sig en del. Det är framför allt det mentala. Man vet vad som krävs och vad som sker runtom och utanför isen, säger Lindholm.

Pär Lindholm, 32, har spelat fyra finaler, men förlorat samtliga. På pappret har han till och med fem SM-silver då han var en del av laget som junior 2011, men spelade inte i själva finalen.

– Givetvis är guldet något jag suktar efter ordentligt. Det är det som driver mig allra mest när det kommer till ishockey, säger han.

I lördags vann Skellefteå den första finalen med 1-0 på hemmais. Det var motståndarna Rögles första förlust i slutspelet.

– Vi har ett jättebra hockeylag och vi spelar på ett bra sätt. Vi är en tajt grupp och vi har en bra chans att vinna. Samtidigt är Rögle ett bra lag också, det har de visat under slutspelet. Det kommer bli en tajt matchserie som kommer ta några matcher att reda ut, säger Lindholm.

Se Pär Lindholm berätta om sitt dystra finalfacit i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.