Patrick Kane sågas trots USA:s storseger mot Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Patrick Kane svarade för tre nya målgivande passningar när USA avfärdade Danmark med hela 6-1.

Men storsegern och poängen till trots är SVT:s expert Staffan Kronwall inte imponerad av storstjärnan så här långt i VM.

– Det finns fortfarande förbättringsmöjligheter så det heter duga, säger han.

USA har satt sig i ett bra läge för att gå vidare från grupp A efter klarta 7-1 mot Danmark under lördagseftermiddagen i Kosice.

Lagets stjärnor Jack Eichel, Dylan Larkin, Alex DeBrincat och Patrick Kane svarade tillsammans för nio poäng i matchen. Supertalangen Jack Hughes svarade även han för en poäng i matchen, hans första i turneringen som innebär att han därmed är historisk som den yngsta amerikanen att göra poäng i ett VM.

Ishockey-VM

Sågas hårt

Den största stjärnan, Patrick Kane, hade dock på egen hand tre målgivande passningar. Chicagostjärnan har nu gjort nio poäng i turneringen.

– Det var en bra laginsats i dag. Det är kul att spela med bra spelare och vi har bra kemi. Tyskland imorgon blir en riktigt tuff match, de spelar bra, säger Kane till SVT Sport.

Men SVT:s expert Staffan Kronwall var inte imponerad av Kane, när han i början på den tredje perioden vid ställning 6-1 till USA, tog fram motorsågen.

– Jag tycker att han blixtrar till. Jag ser fortfarande tendenser till dålig backcheck och kroppsspråket i bytena. Han blixtrar till och gör fantastiska saker offensivt, men oftast har han då pucken, säger Kronwall.

– Nu står förvisso matchen 6-1 så det är svårt att ställa krav på att han ska backchecka hur hårt som helst Men jag tycker fortfarande det finns mycket mer att få ut av Patrick Kane. När de väntar bättre motstånd kommer de kanske ta fram det här, men det finns fortfarande förbättringsmöjligheter så det heter duga.

Danmark har fem poäng i gruppen och lär undvika sistaplatsen, som Storbritannien just nu innehar. Men de lär också missa kvartsfinalen.

VM

Danmark logo

Danmark

1 - 7

USA logo

USA

0-4, 1-2, 0-1
Košice
Publik: 6184

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet