Pernilla Winberg är en av de uttagna spelarna till VM i Finland. Foto: Bildbyrån

Rutinerade Winberg: ”Kan kriga om medaljerna”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Ylva Martinsen har tagit ut Damkronornas trupp till VM i Finland.

– Det är en kombination av revanschsugna, mer etablerade spelare och debutanter, säger Martinsen på presskonferensen.

Damkronorna har några tuffa år bakom sig resultatmässigt men blickar nu framåt med en ny förbundskapten i spetsen. Flera nya spelare har testats i landslaget under säsongen, allt för att förbereda inför det stundande damhockey-VM i Esbo, Finland, april.

Men nu har förbundskapten Ylva Martinsen tagit ut sin slutgiltiga VM-trupp.

Ishockey-VM

”Vi kan kriga om medaljerna”

Pernilla Winberg är en av spelarna som kommer att få representera Sverige och Damkronorna. Den rutinerade forwarden, som spelat över 300 landskamper, gör därmed sin tolfe VM-turnering och 30–åringen tror att Sverige har goda chanser i det kommande världsmästerskapet.

– Vi har riktigt bra spelare i Sverige där vi nu under säsongen har fått ihop en bra trupp. Jag tror vi kan kriga om medaljerna, säger hon till SVT Sport.

Du tror att det är realistiskt alltså med en topp tre-plats trots att Damkronorna gjorde sitt sämsta OS-resultat någonsin för lite mer än ett år sedan?

Det tror jag verkligen. Det gäller att ta en match i taget, alla länder är riktigt bra nu så allting kan hända när man väl är på plats. Men vi har haft riktigt bra förberedelser inför den här säsongen och kommer att komma taggade till Finland, avslutar hon.

Damkronornas trupp till VM i Finland

Målvakter: Sara Grahn (Luleå), Julia Åberg (Leksand), Lovisa Selander (RPI)

Backar: Johanna Fällman (Luleå), Josefine Holmgren (Djurgården), Johanna Olofsson (Modo), Maja Nylén-Persson (Leksand), Mina Waxin (Modo), Sofia Engström (Leksand), Jessica Adolfsson (Penn State).

Forwards: Lisa Johansson (AIK), Sabina Küller (AIK), Pernilla Winberg (Linköping), Fanny Rask (HV71), Lina Ljungblom (Skövde), Erika Grahm (Brynäs), Melinda Olsson (Luleå), Hanna Olsson (Skärgården), Emma Nordin (Luleå), Olivia Carlsson (Modo), Sara Hjalmarsson (Providence), Isabell Palm (HV71), Sofie Lundin (Djurgården)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet