Persson: ”Svårt att greppa hur stort det är”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol vann han SM-guld med Frölunda – på söndag spelar Christoffer Persson SM-final med HV71.

– Det är svårt att greppa hur stort det är att vinna SM-guld när man inte har gjort det, men när man väl har gjort det är det det enda man vill göra, säger Persson till SVT Sport.

Förra säsongen slutade med SM-guld för Christoffer Persson – men det var också en tuff säsong där han var utlånad till både Karlskoga och Färjestad.

Nu har 32-åringen hittat sin roll i HV71, och gör sig redo för en ny SM-final.

Hockeykväll

– Det är mer en revansch för mig själv, att visa att jag är en duktig hockeyspelare. Jag tyckte inte att jag dels visade det, och dels fick chansen. Det är upp till en själv att ta chansen när man får den, det är inget att gnälla över, säger Persson till SVT Sport.

”Visste inte vad det innebar”

Persson, som fått en större roll i Jönköpinglaget, ser fram emot en ny finalserie.

– Det är otroligt stort. Jag visste inte vad det innebar när jag vann. Många snackar om att det betyder mycket för en stad att vinna, och det är svårt att greppa om man inte har gjort det. Men när man väl har gjort det är det det enda man vill göra. Jag vill verkligen vinna igen.

Frölunda och Brynäs slåss om den andra finalplatsen, vill du helst spela final i Göteborg eller Gävle?

– Jag vill helst inte prata om det, jag tar det som blir. Man brukar få äta upp sådant annars.

Se även reportaget med HV:s tränare Johan Lindbom – som var med och vann klubbens första SM-guld 1995.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet