Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lasse Johansson och Henrik Tömmernes sågas efter premiären. Foto: Bildbyrån

Experten Jonas Andersson sågar stjärnornas premiär: ”Måste vara mycket bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda förlorade premiären borta mot Timrå med 4-2. Då sågas stjärnorna Henrik Tömmernes och målvakten Lasse Johansson av SVT Sports expert Jonas Andersson.

– Ska Frölunda ha en bra säsong så måste nyckelspelarna vara mycket bättre än de var i dag, säger han i ”Hockeykväll”.

Stjärnbacken Henrik Tömmernes, som inför säsongen kommit hem till Sverige och Frölunda, inledde matchen med att i powerplay passa fel och därmed ge Timrå möjligheten att ta ledningen.

Göteborgarna låg under med 3-0 efter första perioden och då valde tränaren Roger Rönnberg att byta ut målvakten Lasse Johansson.

Hockeykväll

– Det där har du inte sett i landslaget. Ska Frölunda ha en bra säsong så måste nyckelspelarna vara mycket bättre än de var i dag, säger Jonas Andersson.

”Snurrigt på alla möjliga håll”

Men det är ändå inte där det stora problemet är enligt Andersson.

– Jag är inte orolig för Tömmernes och Lasse Johansson. Men när jag ser Frölunda så ser jag centersidan och där finns det brister. Det finns Rydahl, men sedan är det Edstrom, Borg, Lasu.

Hockeyjournalisten Johanna Dahlén är inne på samma spår i Hockeykväll.

– Det är tidigt på säsongen, men man har haft en försäsong där det har sett väldigt bra ut. Det var snurrigt på alla möjliga håll för Frölunda, säger hon.

Se Hockeykväll i SVT Play här.

SHL

Timrå IK logo

Timrå IK

4 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

3-0, 0-1, 1-1
SCA Arena, Timrå
Publik: 5190

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet