Elias Pettersson gratulerar J.T Miller efter hans 2-3-mål Foto: TT Nyhetsbyrån

Pettersson förlängde poängsviten

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson gjorde poäng för fjärde NHL-matchen i rad. Då vann också Vancouver sin fjärde raka, mot St Louis.

Men först efter tolv straffar.

Ställningen var 3–3 inför straffavgörandet. Då missade elva spelare i följd att få pucken i mål. Josh Leivo lyckades sedan sätta sin bakom St Louis-målvakten Jordan Binnington.

Fjolårets svenske succérookie var poänglös i säsongens två första matcher. Sedan dess har Pettersson gjort poäng i fyra matcher i följd, två mål och fyra assist. I bortamatchen mot St Louis passade han till Bo Horvats 3–3-mål, i spel fem mot tre, som tog matchen till förlängning.

– Det var bra av oss att kämpa oss tillbaka (från underlägen i matchen). Det är skönt att vinna en sån här match. Det ger oss självförtroende till nästa match, säger Pettersson till lagets webbplats.

Målvakten Anders Nilsson såg till att hålla Ottawa kvar i matchen borta mot Vegas genom att rädda 52 av 54 skott och få med sig en poäng genom 2–2 vid full tid. Vegas vann efter straffläggning.

Tredje straffavgörandet

Den tredje matchen som avgjordes med straffläggning var Boston–Tampa Bay.

Tuukka Rask i Boston-målet tog Victor Hedmans och ytterligare två Tampa Bayspelares straffar. Men till slut fick Steven Stamkos hål på finländaren i straffdramat, vilket innebar slutresultatet 4–3.

Efter den oväntade sortin i första omgången av slutspelet förra säsongen är Hedmans Tampa Bay favorittippat av många i NHL i år. Men borta mot Boston satt segern hårt inne.

Lagen följdes åt till 3–3 vid full tid i en tät match, där Hedman fick en assist i samband med Brayden Points utjämning till 1–1.

NHL

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

3 - 4

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 0-1
Enterprise Center, St. Louis, MO
Publik: 18096

Första perioden

  • 1-0MålFabbri (Bozak/Steen)
    14:25

Andra perioden

  • 02:04
    1-1MålFerland (Bra. Sutter/Edler)
  • 2-1MålPietrangelo (Sundqvist)
    02:47
  • 3-1MålTarasenko (Schwartz/Schenn)
    03:34
  • 13:22
    3-2MålMiller (Motte/Myers)

Tredje perioden

  • 12:05
    3-3MålHorvat (Pettersson/Leivo)

Straffläggning

  • 3-4MålLeivo PS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.