Pettersson målskytt och nolla av Markström

Elias Petterssons Vancouver Canucks verkar ha kommit igång rejält.

På torsdagskvällen gjorde svensken mål då de slog Minnesota Wild med hela 3-0 och nu leder de play in-serien i NHL-slutspelet med 2-1 i matcher.

Efter en inledande förlust för Vancouver Canucks har de nu två raka segrar i den så kallade play in-serien som avgör vilket lag som tar sig in i det egentliga Stanley Cup-slutspelet.

Den förra segern satt långt inne, men i kväll blev det klara siffror. Det första målet kom genom Brock Boeser i den andra perioden och där stod Pettersson för framspelningen.

Antoine Roussel utökade till 2-0 tidigt i tredje och sedan fastställde Pettersson resultatet i numerärt överläge med under två minuter kvar att spela.

Canucks ställde om och den 21-årige svensken fick pucken av den stora backtalangen Quinn Hughes. Pettersson smällde till direkt och pucken gick in bakom Alex Stalock i Minnesota-målet.

Målet var den svenske stjärnans första i årets slutspel.

Markström höll nollan

Om Stalock hade en rätt så tuff kväll så var den desto bättre för hans svenske kollega Jacob Markström i motståndarmålet. Han höll nämligen nollan och stod för 27 räddningar.

Efter segern är Vancouver en match från avancemang till slutspelets första runda.

På grund av coronapandemin spelas slutspelet utan publik och avgörs i sin helhet i Edmonton och Toronto.