Travis Sanheim Foto: Bildbyrån

Sanheim hjälte i Flyers målkalas

5–5 efter ordinarie matchtid, en mållös förlängning och fem straffrundor – det skulle mycket till innan Philadelphia och Boston kunde skiljas åt i NHL-ishockeyn. Avgörandet bjöd på rejäl dramatik då Bostons Brad Marchand missade pucken vid straffläggningen.

Matchen mellan Philadelphia och Boston i NHL-ishockeyn fick en ovanlig upplösning.

Efter 5–5 vid ordinarie speltids slut, en mållös förlängning och åtta räddade eller missade straffar var det dags för Philadelphias Travis Konecny att skjuta straff. Konecnys straff gick in, och Bostons Brad Marchands hade chans att hålla sitt lag kvar i matchen.

Marchand skrinnade fram mot pucken, nuddade den – men missade att få den med sig från mittlinjen och Philadelphia gick därmed segrande ur mötet.

Philadelphia hade under andra perioden hämtat hem ett 5–2-underläge och inför tredje var ställnigen 5–4 till gästande Boston.

-Vi kämpade oss tillbaka från ett 5–2-underläge, det känns bra, säger Philadelphia-målvakten Carter Hart.

I tredje perioden gjorde Philadelphias Travis Sanheim sitt andra mål för kvällen och räddade laget vidare till förlängning.

Philadelphiatränaren Alain Vigneault berömde Sanheim efter matchen.

-Min uppskattning är att vi bara har skrapat på ytan vad gäller hans potential, säger Vigneault.

Bostons Anders Björk gjorde ett mål, liksom David Pastrnak och Charlie Coyle. David Krejci gjorde två mål och Björk noteras även för en assist.

För Philadelphia gjorde Travis Sanheim två mål. Kevin Hayes, Sean Couturier och Connor Bunnaman gjorde varsitt mål och Robert Hägg noteras för en assist. Travis Konecny satte den angörande straffen.