Filip Forsberg. Foto: TT

Poängplock av Forsberg i jubileumsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg festade till det med ett mål och två assist i sin 600:e match för Nashville i NHL-ishockeyn på fredagen. Mötet mot Anaheim i Honda Center slutade med solklar 6–1-vinst för gästerna.

Nashville, som kom till mötet med Anaheim med två raka förluster i bagaget, hade stuvat om lite i kedjorna och Forsberg spelade ihop med Colton Sissons och Juuso Parssinen, vilket verkade passa svensken fint.

-Det är starka med pucken och jag försöker också vara det. Vi är alla ganska lika byggda och vi har ganska lika speltänk också, sade Filip Forsberg efter matchen.

Nashvilles tränare John Hynes var inte oväntat nöjd med lagets insats.

-I kväll var vi hungriga på att ta returer, på att hitta mål, på att skymma målvakten och allt det gör en stor skillnad. Antingen är man bara där eller så är man där med ett mål, sade han efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.