Foto: Bildbyrån

Ryssland till semi – får möta Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland är klart för semifinal i junior-VM efter att ha fått ordning på ett sargat powerplay och besegrade Schweiz med 3-1.

– Det är ett väntat resultat, även om jag tycker Ryssland är lite omständiga och tar inte avslut när de behöver ta avslut, säger SVT:s expert, Mikael Renberg.

Ryssland har blandat och gett i gruppspelet. Något som inte stämt är powerplay – men det lossnade ordentligt i kvartsfinalen mot Schweiz.

Med tre mål på fyra matcher var bara Kazakstan sämre. I mötet med Schweiz slog Ryssland till två gånger om, vilket blev direkt avgörande för att Ryssland, som inför turneringen var en av de stora favoriterna, kunde ta sig till semifinal.

JVM i ishockey

Sverige är bäst rankat

Receptet stavas Dmitri Voronkov, Grigori Denisenko och Alexander Khovanov. Både vid 1-0 och 3-1 var det Voronkov som var målskytt, båda gångerna i numerärt överläge. Först framspelad av Denisenko och sedan Khovanov. 2-0 gjordes av Khovanov, framspelad av Denisenko.

Segern innebär att Ryssland får möta Juniorkronorna.

JVM (Juniors)

Schweiz logo

Schweiz

1 - 3

Ryssland logo

Ryssland

0-0, 1-3, 0-0
Trinec
Publik: 3158

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet