Luleå rivstartade och såg ut att gå mot en förväntad och enkel seger.

Men SDE lyfte sig och skapade nerv i matchen.

Hela vägen till en poäng tog de sig dock aldrig.

Serieledande Luleå tog som väntat tag i takpinnen direkt, hemma mot SDE.

När den första perioden var färdigspelad var ställningen 3–0, bland annat efter ett riktigt fint 3–0-mål, där ligans målligaledare Michela Cava avslutade ett klapp-klapp-anfall med att stöta in pucken i ett i princip öppet mål.

Tidig reducering i tredje

Där och då trodde nog de allra flesta att det skulle bli en enkel seger för Luleå. Så blev det inte.

SDE spelade upp sig, och 36 sekunder in i den tredje perioden reducerade Magdalena Walicova genom att stöta in en retur i öppet mål. Drygt fyra minuter senare gjorde Amy Budde 2–3 för SDE, och det blev ytterligare nerv i matchen.

Närmare än så kom dock inte Stockholmslaget. De pressade på och skapade ett par chanser, men Sara Grahn stod pall i Luleå-målet och de fick med sig samtliga tre poäng.