Jesper Wallstedt hade gärna sett mer publik i Edmonton. Foto: Bildbyrån

Publikfiasko i JVM-premiären: ”Hade uppskattat mer publik”

Uppdaterad
Publicerad

Rogers Place, NHL-laget Edmonton Oilers hemmaarena, gapade nästan helt tom då Sverige i dag vann sin JVM-premiär mot Schweiz med 3-2. 300 biljetter hade sålts på förhand och frågan är om ens så många hade tagit sig dit.

– Det är klart att man hade uppskattat om det var mer publik, säger målvakten Jesper Wallstedt till SVT Sport.

Rogers Place i Edmonton har plats för nästan 21 000 åskådare. Då märks det verkligen om det bara är några hundra i arenan.

Jesper Wallstedt säger inte att det var en faktor då Juniorkronorna hade problem med Schweiz i premiären, men att det hade hjälpt med fler råder det inga tvivel om.

– Det höjer alltid helheten, men vi ska klara av att spela även om det är lite publik. Vi har ändå haft två covid-år med tomma läktare. Men det underlättar alltid med lite tryck på läktaren, säger han.

Tvåmålsskytten Daniel Torgersson säger att man måste anpassa sig till omgivningen.

– Man försöker att inte tänka på det så mycket, utan bara tänka på sitt spel och gå ut och köra. Tänka bort allt annat, säger han.

Sveriges nästa match är på fredag mot Österrike och den sänds i SVT.

JVM

Sverige logo

Sverige

3 - 2

Schweiz logo

Schweiz

0-0, 1-0, 2-2
Edmonton
Publik: 453

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.