Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders ”Pudding” Weiderstål hyllades ovetandes

”Puddings” chock – valdes in i Sveriges Hockey Hall of Fame

Uppdaterad
Publicerad

I kväll blev Tre Kronors legendariske materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål invald i Sveriges Hockey Hall of Fame. Han gick in på isen inför matchen mot Tjeckien – men visste inte vad som väntade.

– Jag trodde jag skulle dela ut pris till någon materialare, säger han till SVT Sport.

”Pudding” har varit med som materialförvaltare under åtta av Tre Kronors elva VM-guld. I kväll blev han som 133:e person invald till Sverige Hockey Hall of Fame.

Han blev oerhört förvånad då ceremonin drog igång.

– Det var en väldig överraskning. Så jag hann inte tänka så mycket. Jag hade ingen aning om det här förrän jag stod i båset en minut innan. Jag trodde jag skulle dela ut pris till någon materialare, någon lokal kille eller något, säger han.

”Jäkligt hedrande”

69-åringen berättar om känslorna då det gick upp för honom att han skulle göra sällskap med svensk ishockey största i Hall of Fame.

– Det är inte så ofta jag blir ställd, jag har gärna koll på grejerna, men det kunde jag inte ha nu. Det är jäkligt hedrande. Jag har haft ett jobb som är det roligaste jag vet, säger han och fortsätter:

– Vi är ju ganska långt ner i hierarkin, men jag tycker det är kul att alla skrån blir uppmärksammade för det de gör. Alla är ju viktiga.

Det blev över 1 000 landskamper för ”Pudding” som gick i pension 2019. Han har ändå inte släppt jobbet helt, utan på EHT-turneringen i Malmö som pågår har han varit med och hjälpt till runt landslaget.

– Jag har ju överlevt många förbundskaptener, så något bra har jag ju kanske gjort. Jag har försökt vara en i gänget och behandla alla väl. Vi som jobbar som servicekillar kan ju lätta upp stämningen och busa lite. Jag har bjudit på kaffe och mazarin. Plus att jag har gjort ett proffsigt jobb, hoppas jag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.