Mika Zibanejad låg bakom Rangers segermål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zibanejad bakom när Rangers avgjorde i sista sekund

Uppdaterad
Publicerad

Med 0,7 sekunder kvar av tredje perioden utbröt jubel i Madison Square Garden i New York.

Mika Zibanejad hade då spelat fri Ryan Lindgren, som med sitt 5–4-mål gav Rangers segern över Buffalo.

Allt tydde på att Buffalo hade säkrat en poäng. Med tio sekunder kvar av ordinarie matchtid vid ställningen 4–4 låstes pucken fast i egna sarghörnet. Där såg den ut att ligga säkert tills ynka två sekunder återstod. Då slogs pucken lös. Adam Fox kom åkande, plockade upp den och passade den snabbt vidare till Mika Zibanejad, som i sin tur slog den till en backen Ryan Lindgren som fick öppet mål och kunde avgöra. Klockan stannade på 0,7 sekunder.

– Man tittar upp och ser klockan. Man inser, med fem sekunder kvar, att de antagligen inte kommer att hinna hela vägen ned (till vårt mål). Så man smyger upp. Fox fick pucken, han slog den till Mika – helt klart en jättebra pass av honom. Så … en bra vinst, beskriver Ryan Lindgren målet vid presskonferensen efter matchen.

Mötet blev en böljande historia där Buffalo hade ledningen vid tre tillfällen. Rasmus Asplund gav med ett powerplaymål i första perioden gästerna en 1–0-ledning, medan Rasmus Dahlin spelade fram till 3–3-målet och sedan med ett mäktigt slagskott följde upp assisten med 4–3-målet. Men Rangers såg till att kvittera mellan målen, och hade också ledningen ett tag i andra perioden.

– Det var en otrolig atmosfär, mycket energi, många vändningar, som jag tyckte att våra grabbar hanterade väl, ända tills det var två sekunder kvar av matchen, tyvärr. Det var en oturlig situation. Vi läste och reagerade inte tillräckligt bra där och då, vilket var en besvikelse, sammanfattar Buffalotränaren Don Granato vid presskonferensen.

Hemmavinst för Seattle

Seattle bröt en förlustsvit på sex matcher med en seger på hemmaplan mot Washington. Adam Larsson och Calle Järnkrok höll sig framme och gjorde varsitt mål i andra perioden.

Det var svenskarnas första respektive mål i Seattle och för säsongen och Järnkrok noterades dessutom för sin första assist i samband med Larssons mål. Matchen slutade 5–2.

– Jag är glad över de två poängen i kväll. Den stora skillnaden var lagarbete och att hitta det spel vi hade i början, säger Järnkrok till NHL.com.

KLIPP: Connor McDavid med nytt sensationellt solomål (19 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.