Toronto Maple Leafs logotyp och Snoop själv. Foto: BILDBYRÅN/TT Nyhetsbyrån

Rapstjärnan i tvist med Toronto Maple Leafs

Uppdaterad
Publicerad

Snoop Dogg anklagas för varumärkesintrång av Toronto Maple Leafs. Rapstjärnan har ett företag som har en logotyp som liknar NHL-klubbens.

Håller du med? Rösta längst ner i artikeln.

Rapstjärnan Snoop Dogg, eller Calvin Cordozar Broadus Jr som hans riktiga namn är, har hamnat i tvist med NHL-klubben Toronto Maple Leafs. Snoop Doggs företag, Leafs By Snoop, har en logotyp som är inspirerad av NHL-klubbens.

Snoop Dogg anklagas nu för varumärkesintrång eftersom logotypen är för lik hockeylagets. Men det är inte bara logotypen som Toronto klagar på. Utan även på hur ordet ”leafs” stavas.

”Likheten mellan varumärkerna är slående. I över 90 års tid har Toronto Maple Leafs haft ordet ’Leafs’ som främsta varumärke. Det har använts i kommersiella syften sedan 1927 och är högst säreget eftersom den korrekta stavningen är ’Leaves’”, skriver NHL-klubben.

Torontos klubbmärke och Snoops logotyp.

Snoop Dogg, som är en dokumenterad Toronto-supporter, är förutom musiken även känd för sitt regelbundna bruk av marijuana. Företaget ”Leafs by Snoop” riktar också mycket riktigt in sig på cannabis-branschen.

Toronto Maple Leafs skickade in sin skrivelse för en dryg månad sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.