Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spelarfackets Klara Stenberg och Hockeykvälls Johanna Dahlén. Foto: Bildbyrån/SVT

Rasar efter hoten inom SHL: ”Hotar idrotten”

Uppdaterad
Publicerad

Spelare inom SHL har flera gånger den här säsongen fått motta hat och hot. I de värsta fallen har personer åkt hem till spelares hus. Klara Stenberg på spelarfacket Sico menar att det får konsekvenser.

– Det är något som hotar idrotten, säger hon till SVT Sport.

Spelare och ledare i flera olika klubbar har blivit utsatta för hot och hat under SHL-säsongen. SHL anmäler varje incident, men i ”Hockeykväll” är man överens om att det kommer att få konsekvenser om det fortsätter.

– Det är något som hotar idrotten. Om man riskerar att få utstå sådant här så är det inte säkert att vi kommer vi ha våra duktiga ishockeyspelare verksamma. Om man riskerar att få fysiska hot och hat riktat mot sig, säger Klara Stenberg på spelarfacket.

Hon får medhåll av hockeyjournalisten Johanna Dahlén.

– Det är klart att ishockeyn påverkas. Kommer spelare vilja spela? Det är inte supportrar som gör sådant här.

Även experten Håkan Loob är inne på att hoten kan få väldigt negativa konsekvenser för svensk ishockey.

– Det är föräldrar som läser, ser och hör det vi i media framför, att det här förekommer. Vem vill då börja spela hockey? Föräldrar kan säga 'vänta lite nu, det är sådan press så det till och med utövas hot och saker, ska vi verkligen släppa in våra barn i den här sporten', säger han.

I dag kan supportrar komma nära spelarna i SHL, men det kan man inte ta för givet.

– I dag kommer spelarna med sina bilar och det står fans som de skriver lite autografer till. Det kan bli så att man börjar stänga in och inte släppa fram supportrar. Då är det riktigt, riktigt synd. Men går det för långt så måste SHL och de enskilda lagen göra något, säger Loob.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Senaste avsnittet på SVT Play