Rasmus Dahlin. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rasmus Dahlin hyllas efter segern: ”Vi vinner inte utan honom”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 18 raka förluster har NHL-laget Buffalo Sabres kommit ur sin värsta formsvacka och tagit poäng i fem matcher i rad.

I natt slog de New Jersey Devils med 5-3.

– Vi har spelat bra ett par matcher och självförtroende i hela laget börjar komma fram nu, säger Rasmus Dahlin till SVT Sport.

– Oerhört skönt att vinna, det ger en helt annan stämning i laget och runt om kring. Allt blir lättare när man vinner, fortsätter han.

Och den svenske backstjärnan hyllades efter matchen.

– Vi vinner inte den här matchen utan att han spelar på den här nivån, säger tränaren Don Granato på presskonferensen.

Svensk kvitteringsskytt

New Jersey Devils tog tidigt ledningen genom Damon Severson innan den svenske forwarden Rasmus Asplund kvitterade för Buffalo.

Innan perioden var över hade lagen gjort ytterligare varstitt mål och Devils kom med en sekund kvar genom svensken Jesper Bratt.

New Jersey tog sedan ledningen i den andra perioden, men då klev Rasmus Dahlin fram och kvitterade. Målet var ett snyggt handledsskott från den vänstra tekningscirkeln.

Inför den avslutande perioden var ställningen 3-3, men halvvägs in i den klev Dahlin fram igen då han spelade fram Casey Mittelstadt till det som skulle bli segermålet. Svensken, som gick som draftetta 2018, hyllas av sin tränare Don Granato.

– Han gjorde ett par viktiga grejer som gjorde att vi fick tillbaka kontrollen över matcher. Det här är exakt varför vi behöver honom full av självförtroende. När man är i zonen så agerar man på instinkt och hans instinkter är fantastiska, säger han.

”Alla vill ha pucken”

5-3-målet kom sedan genom kvällens tredje Rasmus – den här gången med efternamnet Ristolainen.

– Det är en så härlig känsla (att vinna). Man ser att killarna ler på bänken då vi spelar. Alla har självförtroende och alla vill ha pucken nu, säger Dahlin.

Förlusten var New Jerseys fjärde raka.

NHL

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

3 - 5

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

2-2, 1-1, 0-2
Prudential Center, Newark, NJ
Publik: 3600

Första perioden

  • 1-0MålSeverson (Thompson/Maltsev)
    04:22
  • 09:56
    1-1MålAsplund (Mittelstadt)
  • 19:17
    1-2MålMontour (Thompson/Miller)
  • 2-2MålBratt (Zajac/Zacha) PP1
    19:59

Andra perioden

  • 3-2MålZacha (Bratt/Wood)
    11:03
  • 15:19
    3-3MålDahlin (Sheahan/Okposo)

Tredje perioden

  • 10:20
    3-4MålMittelstadt (Dahlin) PP1
  • 18:29
    3-5MålRistolainen ENG

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.