Rasmus Dahlin firar ett av sina två mål mot Winnipeg Jets. Foto: Bildbyrån

Rasmus Dahlin tvåmålsskytt för Buffalo

Han har hunnit göra över 200 NHL-matcher.

I natt blev Rasmus Dahlin också tvåmålsskytt för första gången.

– Han är en fantastisk spelare, säger Buffalos tränare Don Granato.

Buffalo bortaslog Winnipeg med 4-2, och därmed bröt bottengänget en blytung förlustsvit på sju raka matcher.

21-årige Rasmus Dahlin gav gästerna ledningen halvvägs in första perioden. Svenskbacken följde med upp i anfallszonen och skickade in ett distinkt handledsskott.

I andra perioden blev Dahlin tvåmålsskytt – för första gången i NHL-karriären – när han skickade i väg ett slagskott som letade sig in bakom Connor Hellebuyck. Framspelningen stod svenskkollegan Victor Olofsson för, som noterades för två assist i natt. Den andra kom i tredje perioden då Jeff Skinner satte 4-2, vilket blev matchens sista.

– Det var skönt att få det där målet. I tredje perioden gick vi bara ut och kämpade och spelade tajt defensivt. Det var bra, säger Dahlin på den efterföljande presskonferensen.

Efter matchen hyllades Rasmus Dahlin rejält av tränare Don Granato.

– I kväll fick vi en bra inblick i hans framtid. En inblick i vad han för kapacitet. Det var trevligt att se, säger Granato.

Dahlin har nu gjort 17 poäng (5 mål och 12 assist) på 28 matcher.

KLIPP: Loob kritiserar NHL: ”Ställer till det för alla” (9 december)