Rasmus Dahlin tvingades kliva av i storsegern

Rasmus Dahlin, 18, klev av inför den tredje perioden mellan Buffalo Sabres och Ottawa Senators, efter att ha täckt ett skott från Matt Duchene. Trots att Dahlin tvingades vila vann Buffalo med hela 9-2.

Buffalo Sabres krossade Ottawa Senators på hemmaplan med 9-2. Men segern kan ha blivit kostsam för Buffalo. Inför den tredje perioden saknades nämligen backen Rasmus Dahlin, efter att ha täckt ett skott av Matt Duchene tidigare i matchen.

– Fast det verkar inte vara så allvarligt. Han åker med till New York och jag tror att han spelar mot Rangers på söndag kväll, säger Buffalos coach Phil Housley på presskonferensen.

Innan han tvingades bryta hade den svenska draftettan emellertid gjort poäng efter att ha assisterat Jason Pominville fram till 6-1. Förutom Dahlin kom även Patrik Berglund, med ett mål och en assist, och Johan Larsson med en assist med i poängprotokollet.

Dessutom stod Linus Ullmark hela matchen för hemmalaget och räddade 27 av 29 skott.