Galna NHL-rekordet – två mål på två sekunder

Det var oavgjort, 4–4, med 22 sekunder kvar av matchen mellan Montreal och Washington.

Då slog Canadiens till med osannolika två mål på två sekunder (!) och tog hem segern.

Bedriften är nytt NHL-rekord för de två snabbaste målen av ett och samma lag.

Med cirka tre minuter kvar hade bortalaget Washington ledningen med 4–3, men då kom den spektakulära vändningen.

Finske rookien Jesperi Kotkaniemi kvitterade 16.56 in i den tredje perioden och såg ut att ta matchen till förlängning.

– Det var ganska galet. Jag har aldrig hört en sådan publik förut, säger den 18-årige finländaren till nhl.com.

Men arenan skulle komma att koka ännu mer.

Med halvminuten kvar fick Alexander Ovetjkin ett bra läge, men blev av med pucken och spelet vände. I stället satte Max Domi 5–4 till Montreal.

Capitals tog ut målvakten för en sista forcering, men hemmalaget vann tekningen och Joel Armia avlossade ett snabbt skott till 6–4. Montreal hade då gjort två mål inom loppet av två sekunder – nytt NHL-rekord.

Det första av de två målen prickades in 19.38 i den tredje perioden, det andra 19.40.

– Det var en konstig match där vi tog ledningen men släppte in dem i matchen, för att sedan visa karaktär på slutet. Ljudnivån var den högsta jag har hört på länge, säger Max Domi till nhl.com.