Elias Pettersson utsedd till månadens rookie. Foto: TT

Ny succé för Elias Pettersson – månadens rookie i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Guld och silver fortsätter att regna över Elias Pettersson. Trots att stjärnskottet har varit skadad och borta med en hjärnskakning har han blivit utstedd till månadens rookie i NHL.

Han missade sex matcher efter en hjärnskakning. Men det har inte hindrat Elias Pettersson från att vara bäst både när det handlar om mål (sju) och poäng (tio) bland NHL-nykomlingarna i säsongsstarten.

Nu har Vancouvers svenska stjärnskott belönats genom att bli utsedd till månades rookie i NHL, meddelar ligan på sin officiella webbplats.

19-åringen – som både vann SM- och VM-guld förra säsongen – gjorde ett mål och en assist i sin NHL-debut, och följde upp det med två mål och en assist i andra matchen.

Hindrades av hjärnskakning

Han blev därmed den blott andra rookien i Vancouvers historia – efter Thomas Gradin 1978 – att svara för totalt fem poäng på två matcher.

Pettersson fick hjärnskakningen i säsongens femte match i mötet med Florida, men efter comebacken hann han ändå med att göra sitt totalt sjunde NHL-mål på lika många matcher. En bedrift som endast sju spelare tidigare svarat för i NHL:s moderna era, räknat från 1943.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.