Efter stora succén – Pettersson poänglös mot Chicago

Elias Pettersson har fått en storstilad start på sin NHL-karriär.

Men i matchen mot Chicago var det i stället Jacob Markström som utmärkte sig när Vancouver vann med 4–2.

Pettersson gick av isen poänglös.

Elias Pettersson har levererat storartat i sin första NHL-säsong i år.

19-åringen hunnit med sju mål och tre assist på sina sju första matcher, och gjorde även två mål i tisdags, kort efter comebacken från hjärnskakningen han ådrog sig i oktober.

Upp i divisionsledning

Men för ovanlighetens skull kom svensken inte med i poängprotokollet i nattens match mot Chicago. I stället höll sig 22-årige Jake Virtanen framme och stod för Vancouvers två första mål, som båda var kvitteringar. Det var första gången i ligan som kanadensaren gjorde två mål i en och samma match.

Strax innan hade Chicagos storstjärna Jonathan Toews och Brandon Saad gett laget ledningen två gånger om.

Men Vancouver går in i november månad i divisionsledning, två poäng före Erik Karlssons San Jose Sharks. Det är första gången sedan 2005/06 som den kanadensiska klubben gör det.

Markström: ”Inte alltid vackert”

I den tredje perioden gjorde nämligen Canucks de två sista målen genom Brendan Gauce och Antoine Roussel och vann matchen med 4–2.

Erik Gustafsson var enda svensk att komma med i poängprotokollet efter assisten till Toews 2–1-mål i den andra perioden. Men framför allt var det Vancouvers målvakt Jacob Markström som stod ut med sina 24 räddningar på 26 skott.

– Det handlar bara om att killarna ställer upp. Gaunce gjorde mål, Virtanen gjorde två mål och det är inte alltid så vackert men vi får poäng och det är viktigt, sade Jacob Markström efter matchen enligt Sportbladet.