Pontus Åberg (nr 20) för succé i Anaheim Ducks. Foto: TT

Oönskad och nerskickad – nu gör svensken succé

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Åberg fick inte chansen i Edmonton och blev inte speciellt väl mottagen till en början i Anaheim.

Men i förlusten mot Philadelphia blev han målskytt för andra matchen i rad.

– Det är kul för en själv, men synd att det inte hjälpte till vinst, säger han.

Bara dagar innan säsongen drog i gång satte Edmonton Oilers upp Pontus Åberg, 25 på waivers där han sedermera plockades upp av Anaheim. Bara dagar senare sattes svensken på nyo upp på waivers och skickades till San Diego i AHL.

Efter två matcher i farmarligan blev han uppkallad av Ducks för ett par dagar sedan och har nu fått en ordentligt chans.

Och snacka om att stockholmaren tagit den.

Tvåmålsskytt

I söndags blev Åberg målskytt mot San Jose när han bjöd på en riktig delikatess och i natt gjorde han båda Anaheims mål i 2-3-förlusten hemma mot Philadelphia Flyers.

– Det var inte i går man gjorde det (två mål). Det är kul för en själv, men synd att det inte hjälpte till vinst. Vi skjuter fortfarande för lite tycker jag, vi förlorar skotten varje match, vi måste ha mer puckar mot mål, säger Pontus Åberg när han träffar media efteråt.

2-2-målet som kom med 2.12 kvar av den tredje perioden.

– Jag står bara och blundar framför mål, den tar på mitt skaft och går i mål. Det klickade bara till i klubban.

 Målet såg ut att rädda poäng, men direkt i bytet efteråt satte gästerna avgörandet.

– Det var tungt..

Tio svenskar

Noterbart var att hela tio svenskar fanns på isen i Anaheim. I hemmalaget spelade förutom Åberg, även Rickard Rakell, Jakob Silverberg, Isac Lundeström, Marcus Pettersson, Jacob Larsson och Hampus Lindholm. I Philadelphia återfanns Christian Folin, Robert Hägg och Oskar Lindblom.

– Jag kollade ut en gång när vi hade powerbreak och tyckte det var alldeles för mycket svenskar där ute på isen, haha. Det är kul att möta svenskar, säger Oskar Lindblom till SVT och får medhåll av Folin.

– Det var en speciell känsla, de hade väldigt många svenskar i laget i dag och det är kul att det är många svenskar på isen och det visar att Sverige gör något bra när det finns tio svenskar på isen samtidigt. Det är väldigt imponerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.