Viktor Arvidsson tilldömdes mål – utan att pucken var över linjen.

Arvidsson gjorde mål – utan att pucken var inne

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson skulle bara lägga in pucken i öppet mål och säkra 4–1 i slutet av Nashvilles match mot Vegas.

Då fälldes svensken och missade pucken – men tilldömdes ändå mål.

– Jag har aldrig varit med om en sådan situation tidigare, säger han till Sportbladet efter 4–1-segern.

Efter dubbla mål av Ryan Hartman och ett av svenske Calle Järnkrok hade Nashville dragit ifrån till 3–1 inför slutminuterna mot Vegas.

Då gjorde bortalaget ett sista drag för att komma i kapp och tog ut målvakten Malcolm Subban.

Bara sekunder senare såg Nashvilles Viktor Arvidsson ut att sätta spiken i kistan i den öppna kassen och bli matchens andra svenska målskytt när han fick tag på pucken ensam framför det vidöppna målet.

Arvidsson: ”Aldrig varit med om”

Då hände det som kom att bli matchens snackis. Svensken fälldes av Vegas Nick Holden framför den öppna målburen och missade både pucken och målet – men blev målskytt ändå.

I NHL gäller nämligen regeln ”Empty net penalty”, där ett lag tilldöms mål om en fri spelare fälls framför öppen kasse. Något en till synes förvirrad Arvidsson inte verkade ha full koll på.

– Det var ju lite märkligt. Jag har aldrig varit med om en sådan situation tidigare, säger Arvidsson till Sportbladet efter matchen.

– Men nu finns det en sådan regel, så det är bara att tacka och ta emot.

Nashville vann till slut matchen med 4–1.

NHL

Nashville Predators logo

Nashville Predators

4 - 1

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

0-1, 2-0, 2-0
Bridgestone Arena, Nashville, TN
Publik: 17367

NHL:s regler:

25.1 Tilldelat mål – Ett mål kommer att tilldelas det angripande laget när motståndarna har tagit sin målvakt från isen och en angripande spelare har innehav och kontroll av pucken i den neutrala eller attackerande zonen utan en försvarande spelare mellan spelaren och det motsatta målet, och spelaren sedan hindras från att göra poäng som ett resultat av att en överträdelse begåtts av det försvarande laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.