Frölunda är vidare till slutspel. Foto: Bildbyrån

Regerande mästaren Frölunda klart för CHL-slutspel

Frölundas chans till tredje raka CHL-titeln lever.

Efter seger med 4-1 ikväll mot IFK Helsinki är de nu vidare till slutspelet.

Samtidigt ligger slutspelshoppet för både Växjö och Skellefteå i andras händer.

Regerande mästaren Frölunda besegrade IFK Helsinki enkelt med 4-1 på hemmaplan. Ryan Lasch gav göteborgarna ledningen i mitten av första perioden i powerplay. Och knappt tre minuter senare utökade Christian Folin när han med ett rappt skott satte 2-0 i krysset.

Helsinki slet för att vända matchen men hade inte mycket att sätta emot ett effektivt Frölunda som till slut vann med 4-1.

Frölunda, som vunnit CHL de två senaste säsongerna man spelat, vinner gruppen och är klart för slutspel.

– Jag tycker vi spelar bra idag. Vi är stabila. I det är läget i vi är i slutspelet så hanterar vi det bra, säger Roger Rönnberg i SVT.

Växjö och Skellefteå illa ute

Växjö hade en nervös kväll då man trots seger med 4-2 mot TPS ikväll inte hade avancemanget i egna händer. För att Växjö skulle gå vidare krävdes seger för Sparta Prag mot Bremerhaven i matchen som började senare. Drygt en timme efter att Växjö lämnat isen stod det klart att Sparta vunnit med 3-1 och tillsammans med Växjö tar sig vidare till slutspelet.

Nervöst är det ett tag till för Skellefteå som denna kväll som behövde seger borta mot Tappara. De hade ledning med 2-1 efter första perioden men i slutet av andra kvitterade Tappara. I mitten av tredje perioden fick Skellefteå in 3-2 genom Jonathan Pudas men efter videogranskning bedömdes Stefan Loibl vara i målgården och målet dömdes bort. Istället gjorde Tappara 3-2 i powerplay med sju minuter kvar av matchen. Tappara vann till slut med 4-2 och nu måste Eisbären Berlin ta minst två poäng mot Lugano i morgon för att Skellefteå ska gå vidare.

Sedan tidigare är både Leksand och Rögle klara för slutspelet.