Buffalo är inne i en rejält tung svit. Foto: TT

Rekorddålig svit för Buffalo – 15 raka förluster

Buffalo förlorade mot Pittsburgh i nattens NHL-möte och har därmed satt ett deppigt rekord.

Laget har inte vunnit något av de senaste 15 matcherna – flest förlustmatcher i rad sedan ligan säsongen 2005/2006 införde straffläggning vid oavgjort.

Buffalos svenska forward Victor Olofsson var besviken efter 2-5-förlusten.

– Det är tufft, självklart vill vi vinna. Alla jobbar hårt men det känns som att vi inte alltid jobbar smart. Vi vill det för mycket och ibland känns det som att vi inte gör det vi borde, säger Olofsson under pressträffen efter matchen.

– Men vi gör vad vi kan och måste bara jobba vidare, fortsätter han.

Inte vunnit sedan 23 februari

Olofsson lyckades snygga till slutsiffrorna något då han satte en straff i slutet av tredje.

Buffalos första mål kom från Rasmus Dahlins klubba. Lagets andra Rasmus – Asplund – skadade sig efter bara två minuter på isen i första perioden och spelade sedan inte mer. Laget har ännu ingen information om hans skadeläge.

Sist Buffalo gick segrande från ett NHL-möte var den 23 februari, då New Jersey besegrades med 4–1.

– Jag tror att allas självförtroende påverkas av de här förutsättningarna, men de fortsatte att pressa på, säger tillfällige tränaren Don Granato.

KLIPP: Kommentaren som fick domaren sparkad