Rickard Rakell fick fira mål två gånger om, men det räckte inte till vinst mot Islanders och Sebastian Aho. Foto: TT

Rickard Rakell tvåmålsskytt – föll mot Sebastian Ahos Islanders

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Rakell gjorde två mål när Pittsburgh besökte New York Islanders i nattens NHL-ishockey. Men det räckte inte för gästerna som förlorade med 5–4.

– Om vi ska ta med oss något positivt från den här matchen så tycker jag att vår arbetsmoral helt klart var där. Vi hade flera bra chanser och spelade på det sätt som vi ville, men vi gjorde för många misstag i slutet som kostade oss dyrt, säger Rakell efter matchen.

Rakell gav Pittsburgh en 2–1-ledning i början av andra perioden. Den ledningen utökades sedan till 3–1. Men Islanders kom snabbt tillbaka och lyckades reducera. Rakell gjorde därefter sitt andra för matchen, 4–2, men fick se ledningen återigen reducerad bara halvminuten senare.

I tredje perioden vände det för hemmalaget, som hittills i matchen hade jagat. Två mål av Islanders i tredje och slutresultatet 5–4 till hemmalaget där svenske backen Sebastian Aho stod för två assist.

– De fick ett sent mål och fick lite extra energi, säger Pittsburghs Sidney Crosby som gjorde ett mål.

Pittsburghs Marcus Pettersson noterades för en assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.