Viktor Arvidsson och Adrian Kempe stod för tre mål tillsammans. Foto: Bildbyrån

Viktor Arvidsson och Adrian Kempe matchvinnare för Kings

Svenska kungar i Los Angeles.

Stekhete Adrian Kempe och Viktor Arvidsson blev avgörande när Los Angeles Kings bortabesegrade Anaheim Ducks i ett Californiaderby.

Vid ställning 1-1 lite över halvvägs genom matchen satte Viktor Arvidsson 2-1 för gästande Kings, vilket sedan följdes upp av ett powerplaymål från Adrian Kempe för 3-1. Kempes 28:e mål för säsongen efter att ha gjort åtta mål på de fyra senaste matcherna.

När matchen sedan i den tredje perioden stod och vägde, vid ledning 4-3 för Kings, klev Arvidsson fram på nytt och prickade in 5-3 från snäv vinkel.

– Skönt att få göra två mål ikväll, det var viktiga poäng på spel för oss, säger Arvidsson till Expressen.

Arvdisson står nu för 16 mål den här säsongen och kunde se till att Kings vann med 6-3, tredje raka vinsten.

Zibanejad målskytt i vändning

Parallellt i nattens NHL var Mika Zibanejad och New York Rangers och gästade Edmonton Oilers. Till en början verkade allt gå hemmalagets väg. 3-0 efter drygt halva första perioden spelad, där bland andra Mattias Janmark stod för en assist.

Rangers högg tillbaka i powerplay via Chris Kreider, framspelad av Zibanejad. Men Edmonton återtog tremålsledningen i ett eget powerplay, 4-1 från Leon Draisaitl efter Connor McDavids assist. McDavid blev förste spelare att nå 100 poäng den här säsongen, han står nu på 101 poäng efter 56 matcher.

Men Rangers gav inte upp, de kämpade sig tillbaka och i den tredje perioden kunde just Mika Zibanejad kvittera till 4-4 i spel fem mot tre. Matchen gick sedan till straffar där Rangers vann efter att målvakten Igor Sjestiorkin räddat fem av sex straffar och Alexis Lafreniere avgjort. Rangers har nu sju raka segrar.