Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rikard Grönborgs utbrott fångades av kameran – hör det här Foto: MTV Urheilu

Rikard Grönborgs utbrott fångades av kameran – utreds nu av ligan

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors tidigare förbundskapten var riktigt förbannad efter hans Tapparas seger mot Helsingfors IFK i den finländska ligan. Strax innan den officiella presskonferensen skällde han ut domarbasen – och ljudet fångades av MTV:s kamera.

– Fuck you, hörs Grönborg bland annat säga.

Hör Rikard Grönborgs utbrott i spelaren ovan.

Rikard Grönborgs Tappara vann med 4-3 i stormötet med Helsingfors IFK. Men segern till trots var Grönborg rejält kritisk mot domarnas insats redan under matchen i lördags.

– Det borde ha dömts två utvisningar. Den första var rakt i huvudet och den andra var en knätackling, säger han till Iltalehti och fortsätter:

– 12 000 personer såg dem, utom de två domarna. Det är beklagligt att de inte såg dem eller inte ens åkte och kollade på dem på video.

”Hade varit utvisning var som helst”

Huvudtacklingen som Grönborg pratar om var från Niko Seppälä på poängkungen Anton Levtchi. Den togs senare upp av disciplinnämnden, men inget straff delades ut.

– Situationen med Levtchi hade varit en utvisning var som helst utom i den här ligan, säger Grönborg.

Rasade mot domarbasen

Det var de här situationerna som gjorde att Grönborg var rasande efter matchen – och det fick domarbasen Jyri Rönn höra.

Strax innan den officiella presskonferensen fångades Grönborg av MTV:s kamera och man hör honom säga saker så som:

– Det är ett jävla skämt, jag är så jävla förbannad.

– Fuck you! Dra åt helvete, fortsätter tränaren senare.

”Rent ut sagt pinsamt”

Från den finländska ligans håll har man bekräftat att Grönborg utreds av ligan för sitt beteende och riskerar bestraffning.

Han har också fått kritik i finländsk media. I tidningen Ilta-Sanomat skriver bland annat krönikören Sami Hoffrén så här:

”Grönborgs beteende var rent ut sagt pinsamt. Under all kritik”.

SVT Sport har sökt Rikard Grönborg utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.