Foto: Bildbyrån

Rögle bröt förlustsviten mot Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Rögle med fyra förluster på de fem senaste matcherna bröt trenden när Leon Bristedt avgjorde med två mål, varav det sista var ett läckert avslut mellan benen på Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn.

– Jag visste vad jag skulle göra, säger Bristedt till C More.

Formsvaga Rögle tog emot ett Djurgården med två raka förluster inför ett fullsatt Lindab Arena.

Rögle tog ledningen i den andra perioden när Leon Bristedt fick på en praktträff och pucken gick in i det vänstra krysset.  Bristedt avgjorde sedan matchen i övertid när han i friläge snyggt fick in pucken mellan Adam Reideborns ben.

– Vi släpper in de lite i matchen och det var skönt att komma tillbaka. Jag har tränat bra under sommaren, så jag orkar tre perioder, säger Bristedt till C More.

– Jag visste vad jag skulle göra i friläget, säger han.

Ineffektivt Djurgården

Djurgården som har gjort flest mål i serien vann skotten med 30-26, men gjorde trots det bara ett mål. Henrik Eriksson kvitterade drygt sex minuter in i den andra perioden när han fick in pucken från liten vinkel.

– Vi får inte in pucken. Vi saknar det där sista framför deras mål, säger Djurgårdens kapten Jacob Josefson till C More.

Förlusten var Djurgårdens tredje raka i SHL, medan Rögle bröt en tung förlsutsvit.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

2 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 1-0, 0-1, 1-0
Lindab Arena, Ängelholm
Publik: 5007

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.