Brendan Shinimin med hattrick när Växjö knäckte Mora. Foto: Bildbyrån

Shinniminhattrick – Växjö tog tionde raka

Uppdaterad
Publicerad

Inför matchen mot Mora: Målskyttet har inte lossnat för Brendan Shinnimin.

Efter matchen: Det har lossnat målmässigt för Brendan Shinnimin. Kanadensaren stod för ett hattrick när Växjö enkelt besegrade Mora med 5-2 och tog tionde raka hemmasegern.

– I de senaste matcherna har det känts väldigt bra, säger han till C More.

Brendan Shinimin hade inför matchen med Mora gjort tre mål på 23 matcher för Växjö den här säsongen.

En period senare in hade han hunnit göra två nya mål och sy ett jack i pannan.

Hans andra mål var också mycket vackert. Efter ett fint överspel från Dominik Bokk, höll Shinnimin i pucken, fick ner Isak Wallin på isen och en sprattlande Wallin fick se pucken hamna i nät bakom honom.

– I de senaste matcherna har det känts väldigt bra. Jag vill inte ändra på något. Det vore härligt med ett hattrick. Det gäller att bara fortsätta spela en smart hockey och ta tillvara på chanserna, säger Växjös Brendan Shinnimin i C More.

Fem minuter senare hade han gjort precis det. Tagit vara på en chans. I powerplay återigen var han på rätt ställe och tryckte in sitt tredje mål.

”Får se om någon hämtar pucken”

– Det var mitt första professionella hattrick, det känns riktigt bra. Jag har haft mycket lägen och äntligen får jag utdelning. Får se om någon hämtade pucken, fortsätter Shinnimin.

Efter målet syntes ett jack i ögat på hattrick-kanadensaren.

– Det är ingen fara, synen känns okej.

Det målet betydde också 4-1 mot ett utspelet Mora. Som inte gjorde det lätt för sig. Dalalaget, som är nästjumbo, drog på sig sex utvisningar. 

Laget dominerade matchen från start och 46-16 i skott i fördel för Växjö talade sitt tydliga språk.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

5 - 2

Mora IK logo

Mora IK

3-1, 1-0, 1-1
Vida Arena, Växjö
Publik: 5095

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.