Rögle firar mål under vinsten mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Rögle tog efterlängtad seger

Efter tre raka förluster var Rögle på jakt efter en efterlängtad seger, och hemma mot Brynäs tog skåningarna tre viktiga poäng.

Men det skulle gå två perioder innan något av lagen taggade till på allvar.

Två bleka perioder resulterade i 1-0 till Brynäs. Men det var i sista perioden som allting hände.

– Vi sa inför tredje att vi kände att vi hade det i oss och att det bara var ut och köra och det gjorde vi, säger Ted Britén till C More.

Båda lagen tände till och det var Rögle som tog komandot. Hemmapubliken fick jubla efter knappt tre minuter när Bryan Lerg kvitterade. Passningen kom från debutanten Olle Liss som därmed plockade sin första SHL-poäng.

– Skitkul! Nu kommer man sova gott inatt, säger Olle Liss till C More.

Tre minuter senare gjorde Alexander Younan sitt tredje SHL-mål när han satte 2-1 till Rögle som hade vänt.

Brynäs kom tillbaka

Ryan Gunderson som passade fram till första Brynäsmålet fick ännu en assist. Den här gången gick passen till Jesper Boqvist som kvitterade 2-2 i powerplay.

Men Rögle var sugna på att bryta den tre matcher långa förlustsviten och Kevin Gagné hittade krysset med drygt fem minuter kvar att spela, 3-2 till Rögle. Ted Britén satte sitt åttonde mål för säsongen och Rögles sista i matchen när han satte 4-2 i tom kasse.

Brynäs snyggade till siffrorna i slutsekunderna genom Jesper Jensen.