Foto: Bildbyrån

Rögle bryter med Kim Rosdahl – återvänder till Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Då Malmöfostrade Kim Rosdahl inför säsongen skrev på för rivalen Rögle rörde det upp känslor hos Malmö-supportrarna. Det blev ingen succé i Ängelholm och idag återvände han till Malmö.

– Jag är jätteglad över att vara tillbaka i Malmö igen, det är klubben i mitt hjärta, säger han till klubbens hemsida.

Kim Rosdahl, 26, slog igenom i Malmö. I fjol var han del av en succékedja i Oskarshamn tillsammans med Patrik Karlkvist och Fredrik Olofsson. Det gjorde att han lämnade för det förväntade topplaget Rögle, men det kontraktet bröts alltså redan efter sjutton matcher och ynka tre poäng.

Kort efter att Rögle gick ut med att kontraktet bröts bekräftade Malmö att en återkomst för Rosdahl nu är klar. Forwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Det är väl ingen direkt hemlighet att vi håller koll på och är intresserade av Malmö-produkter, så att Kim funnits på vår radar är rätt naturligt. Kims storlek och kvalitéer passar väldigt väl in i vårt spel och han har själv också uttryckt en stor vilja att komma tillbaka och göra skillnad direkt, säger sportchef Björn Liljander.

Rosdahls egna ord om att återvända till klubben som han lämnade 2019:

– Jag är jätteglad över att vara tillbaka i Malmö igen, det är klubben i mitt hjärta. Det är mitt hem och nu ska jag göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna matcher. Jag ser verkligen fram emot att dra på mig den rödsvarta tröjan redan nu i kväll.

Malmö möter Leksand i SHL. Samtidigt sänder SVT Rögles CHL-åttondelsfinal mot Salzburg med start klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.