Chris Desousa Foto: Bildbyrån

Rögle fortsätter att spöka för Frölunda

Det är nog få som vill möta Frölunda i ett slutspel. Men frågan är om inte Rögle vill det. I dag kom nämligen lagets fjärde seger på lika många matcher mot regerande mästarna den här säsongen.

– Vi har en spelidé som fungerar bra mot dem, säger Daniel Zaar till C More.

I en jämn förstaperiod klev Frölundas kapten Joel Lundqvist fram för gästerna med två och en halv minut kvar. Men det var inte i positiv bemärkelse. För efter att ha knätacklat Leon Bristedt fick Lundqvist matchstraff, och fick istället duscha tidigt.

Frölunda lyckades hålla undan perioden ut, men direkt i andra perioden kom dock 1-0 till Rögle när Bristedt passade fram till Dennis Everberg.

I mitten av perioden skulle Bristedt åter igen få en rejäl smäll, och den här gången skulle han tvingas bryta matchen. I en närkamp vid Frölundas bås åkte båsdörren upp, och Bristedt fastnade.

Bara minuten senare skulle dock Rögle få ett litet plåster på såren när nyförvärvet Chris Desousa gjorde sitt andra mål på tre matcher, och hans första på hemmaplan.

I tredje perioden skulle det rassla till rejält i nätet hos båda lagen. Men Frölunda vaknade för sent, och när de reducerade genom Max Friberg hade redan Niklas Hansson lyckats utöka ledningen till 3-0. Och det skulle upprepa sig, för innan Johan Sundström gjorde Frölundas andra mål med två minuter kvar kunde Daniel Zaar utöka till 4-1. Och det där målet från Zaar blev ett för mycket för gästerna som trots allt gjorde det spännande när de med 22 sekunder kvar reducerade till 3-4. Men Rögle höll undan, och tog tre viktiga poäng i jakten på toppen och gick även om Frölunda i tabellen.

– Det blev lite väl spännande på slutet. Men väldigt skönt att få med sig vinsten, säger Daniel Zaar till C More.