Färjestad efter kollapsen mot Rögle: ”För många på semester”

Uppdaterad
Publicerad

Rögle vann med 6-2 mot seriesegraren Färjestad i den första SM-kvartsfinalen. Seger grundlades efter att Rögle gjort 5-0 i den andra perioden. Det var en sällan skådad kollaps på hemmais.

– Det är alldeles för många som är på semester, säger Färjestads kapten Linus Johansson till SVT Sport.

Rögle tog den långa vägen till kvartsfinal med att spela åttondel mot Timrå medan seriesegraren Färjestad kom utvilat.

– Vi hade gjort vår hemläxa och scoutat deras svagheter och skaffade oss momentum. Vi satte våra chanser, vilket hjälpte, säger Brady Ferguson som med ögon i nacken hittade fram till Dennis Everbergs 1-1-mål vilket var starten på vändningen.

– Vi har en bra kemi, förklarar Ferguson samarbetet.

”Såg rostiga ut”

– Det är alldeles för många som är på semester, känns det som, för att vi ska kunna slå ett motiverat Rögle. Det är lång matchserie och vi ska inte skylla på någon annan utan hålla ihop men det var inte max hos alla i dag, säger Färjestads kapten Linus Johansson.

Färjestad hade fått ett litet hopp med 5-2-reduceringen men med knappt sex minuter kvar av matchen utnyttjade Daniel Zaar en puck som kom lös och störtade mot målet och satte fri 6-2.

I mitten av den andra perioden slarvade FBK i powerplay i mittzon. Rodrigo Abols snodde åt sig pucken. I ett två mot ett-läge snärtade han in 3-1 för Rögle som gjorde sitt tredje mål på fem minuter.

Chockat Färjestad

Ett chockat Färjestad tog en timeout. Färjestad försökte få med sig i alla fall en reducering när Linus Sandin fick tag i pucken på högerkanten. Från snäv vinkel lyfte han distinkt in 4-1 högt bakom Carl Lindbom.

I numerärt överläge slog Sandin till igen och satte 5-1, återigen högt bakom Lindbom, innan perioden tog slut. Sandin stod för fyra poäng i matchen. Lindbom släppte in fem mål på tio skott i andra perioden.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

2 - 6

Rögle BK logo

Rögle BK

1-0, 0-5, 1-1
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 7641

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.