HV71 klart för kvartsfinal – vände 0–3-underläge

Tre mål i den första perioden gav Rögle en drömöppning i måstematchen mot HV71. Men gästerna replikerade med samma mynt och gjorde tre mål i den andra perioden. HV71 vann till slut efter att Markus Lauridsen satt 4–3 i förlängning.

– Det var bara att blunda och skjuta, säger Lauridsen till C More efter matchen.

Rögle, som förlorat de två senaste hemmamatcherna, stod för en lysande öppningsperiod i det andra mötet mot HV71. Endast 39 sekunder tog det innan Ted Brithén kunde ge sitt hemmalag ledningen. 28-åringen gick köksvägen och satte pucken vid den första stolpen.

Daniel Zaar kunde sedan utöka Rögles ledning från ingen vinkel alls när han väggade in pucken via målvakten Jonas Gunnarsson.

Kort därefter stod Daniel Widing för ett riktigt klassmål. Den rutinerade anfallaren slog in pucken med en backhand på volley rätt upp i krysset och ställningen var därmed 3–0 i hemmalagets favör inför den andra perioden.

– När vi får utdelning så kommer vi in i en bra rytm. Det går bara i ett liksom, säger Widing i C Mores sändning efter den första perioden.

HV71 med mäktig vändning

Men 3–0-ledningen för Rögle försvann lika snabbt. Efter tre mål av David Gustafsson, Markus Ljungh och Christoffer Törngren hade gästande HV71 reducerat matchen.

Markus Lauridsen kunde sedan med ett distinkt handledskott sätta 4–3 i förlängning och därmed ta sitt HV71 vidare till kvartsfinal där de ställs mot Färjestad.

– Jag såg att det var ett litet hål mellan benen på backen så det var bara blunda och skjuta. Det var skönt, säger matchvinnaren Lauridsen till C More och fortsätter:

– Vi fick ingen bra start, de låg på oss ganska bra och fick energi av det snabba målet. Men jag tyckte vi kom tillbaka bra i den andra perioden och till slut lyckades vi ta hem det.

Fakta: SHL-slutspelet

Från och med kvartsfinalerna, som inleds på fredag, är det bäst av sju matcher som gäller.

Kvartsfinaler:

Färjestad (1)–HV71 (8)

Matchdatum: 22, 24, 26, 28, eventuellt 30/3, 1 och 3/4.

Inbördes möten: 2–2 i matcher –3–1 (h), 3–4 (b), 2–3 (b), 6–2 (h).

Luleå (2)–Växjö (7)

Inbördes möten: 1–3 i matcher – 2–3 e förl (b), 1–2 (b), 2–3 (h), 3–2 (h).

Frölunda (3)–Malmö (6)

Matchdatum: 23, 25, 27, 29, eventuellt 31/3, 2 och 4/4.

Inbördes möten: 3–1 i matcher – 2–1 (b), 3–5 (b), 3–0 (h), 4–2 (h).

Djurgården (4)–Skellefteå (5)

Matchdatum: Matchdatum: 23, 25, 27, 29, eventuellt 31/3, 2 och 4/4.

Inbördes möten: 3–1 i matcher – 5–0 (b), 3–2 e förl (h), 3–1 (b), 2–3 e str (h).

Semifinalerna spelas 6–19 april och finalserien avgörs 21 april–4 maj.