Rögle vann enkelt. Foto: Bildbyrån/Rörligt C More

Rögle knäckte Skellefteå efter lyckosekunder

Före kvällens match var Skellefteå det lag som släppt in minst mål i serien. Det märktes inte i kvällens toppmöte mot Rögle. Skåningarna vann med 5–2 efter en grymt effektiv andraperiod.

Skellefteå kom med en 6–1-seger mot Malmö i bagaget, och började som man slutade den matchen. Full fart framåt.

Laget hade 7–2 i skott en bit in i första, fortfarande dock mållöst.

Efter drygt två minuter av den andra perioden hade Skellefteå fortfarande skjutit sju skott, Rögle hade då å andra sidan haft elva puckar på mål, varav tre i. Avgjort.

– De vinner duellerna framför, de är otroligt effektiva, säger Skellefteå-backen Oscar Nilsson till C More.

Mål med två sekunder kvar

Det återstod två sekunder av den första perioden då Adam Tambellini kunde direktskjuta in 1–0 i powerplay.

– En bra passning, jag försökte bara få dit klubban, säger Tamebellini till C More.

Andra perioden hade pågått i 56 sekunder då Skellefteås för kvällen olycklige målvakt Strauss Mann släppte in en isare från blå. En dryg minut senare fick Linus Sjödin stå oattackerad i slottet och hänga upp 3–0.

I tredje kunde Rögle slå av lite på takten och Skellefteå tilläts reducera till både 4–1 och 4–2, innan Leon Bristedt kunde lägga in 5–2 i öppen kasse, hans andra för kvällen.

– En jättebra laginsats i dag, vi malde ned ett riktigt bra lag, säger Bristedt till C More.