Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linköping slog Rögle på bortaplan

Rögle förlorade stort mot Linköping – sviten bruten

Uppdaterad
Publicerad

Rögle förlorade mötet med Linköping med 2-6. Gästerna rivstartade och ledde stort redan i andra perioden.

– Äntligen kommer vi in på mål och vi lyckas kontra några gånger, säger Linköpings Vilmos Gallo till SVT Sport.

Rögle hade klättrat till sjätte plats efter att ha vunnit tre raka vinster i SHL. Tanken var att utöka den sviten när Linköping kom på besök, ett Linköping som hade förlorat sina tre senaste bortamatcher.

Men i kväll blev det betydligt tuffare för hemmalaget.

Ledde stort efter andra perioden

Linköping rivstartade och gjorde 4-1 redan i den andra perioden genom Vilmos Gallo som satte sitt tolfte mål för säsongen.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Äntligen kommer vi in på mål och vi lyckas kontra några gånger. Riktigt gött. Jag tycker vi förtjänar det. Förhoppningsvis kan vi bara hålla i det här, säger Linköpings Vilmos Gallo till SVT Sport.

I slutet av den andra perioden fick Rögle kontakt när Linus Sandin styrde in 2-4 i powerplay.

– Lite upp och ner. När vi får ner puckarna djupt och är starka tycker jag det ser bra ut. Vi kanske behöver lite mer folk framför mål, säger Rögles målskytt Sandin till C More i paus efter andra perioden.

”Inget vi tar med oss”

Rögle kröp därefter närmare ytterligare en reducering i tredje perioden, men kom aldrig nära.

– Det är ett tufft lag att möta, de är vassa när de får chanser. Vi slarvar lite mycket och då smäller det bakåt, säger Rögles Oliver Tärnström.

Besvikelsen var stor bland flera i hemmalaget efter slutsignalen.

– Vi kommer lite ifrån vår hockey och det blir lite öppet. Det här är inget vi tar med oss, säger Rögles Christoffer Rifalk till SVT Sport.

Utökade ledningen

Med sju minuter kvar utökade Linköping ledningen när Patrick Russell jobbar sig till pucken i en duell med William Wallinder och i två mot ett-läge serverade Christoffer Ehn som petade in slutresultatet 2-6.

– Vi gör en jättebra bortamatch över 60 minuter och är starka framför båda målen. Vi har spelat bra de senaste matcherna, skönt att vi fick göra lite mål och ta tre jätteviktiga poäng, säger Linköpings Christoffer Ehn.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

2 - 6

Linköping HC logo

Linköping HC

1-2, 1-2, 0-2
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 5761

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.