Rögle upp i serieledning – tog vara på matchstraffet

En ful armbågstackling gav Örebros Daniel Muzito Bagenda matchstraff. Den utvisningen tog Rögle vara på. De gjorde två mål, släppte aldrig ledningen, vann med 3-1 och går upp i serieledning.

– Jag tycker vi utförde en stabil insats, säger Röglebacken Niklas Hansson till CMore.

I den 13:e minuten stod Örebros Daniel Muzito Bagenda, 24, för en ful armbågstackling mot huvudet på Rögles Anton Bengtsson. Han kom in i tacklingen alldeles för sent och fick därmed matchstraff. Bengtsson var tvungen att bryta matchen.

– Det blev rätt bedömning av domaren, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson till CMore.

Ängelholmslaget tog verkligen vara på det efterföljande numerära överläget. Leon Bristedt satte 1-0 på en snygg passning av Daniel Zaar och 2-0 kom kort efter då Zaar sköt ett slagskott mellan benen på Jhonas Enroth.

I den andra perioden fortsatte Rögle att spela bra och Tyler Matson fyllde på till 3-0. Han blockerade ett skott och sedan tog han sig över hela planen och satte in pucken.

I mitten av den avslutande perioden kunde Örebro ändå reducera då Robert Leino satte 3-1 i powerplay.

– Jag tycker att vi blir passiva i spelet överlag efter de två målen. Rögle får sitta i förarsätet stora delar av matchen, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson.

Både Rögle och Örebro har inlett SHL bra, men i och med den här segern går skåningarna hela vägen upp i serieledning.