Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Veteranen: ”Alla går runt med ett leende på läpparna”

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamn har överraskat genom att ha 2-2 i matcher i kvartsfinalen mot grundserievinnaren Rögle. I kväll möts de igen i Ängelholm.

– Livet är ganska enkelt just nu. Vi har ingen press, säger veteranen Johannes Salmonsson i ”Hockeykväll”.

De flesta hade nog trott att Rögle skulle ta sig vidare från kvartsfinalen mot Oskarshamn relativt enkelt, men just nu är den serien jämnast av alla. Oskarshamn går in i den femte matchen utan press.

– Det här är först och främst väldigt kul. Det är väldigt harmoniskt och alla går runt med ett leende på läpparna. Livet är ganska enkelt just nu. Vi har ingen press, säger Salmonsson.

36-åringen är nöjd med hur de har spelat i slutspelet.

– Vi har hittat ett sätt att spela på som jag tycker att vi gör bra. Vi är väldigt kompakta framför eget mål och det är jobbigt för dem att få bra målchanser. Men vi kan bli ännu bättre. Jag tror inte vi har spelat vår bästa match i den här serien.

SVT Sports expert Jonas Andersson var inte imponerad av Rögle i den senaste kvartsfinalen. Han tror att det kan bero på avsaknaden av stjärnor som Leon Bristedt, Adam Tambellini och Ted Brithén.

– Jag tyckte de såg riktigt uddlösa ut. Självklart är de saknade. De spelarna klarar av att bryta mönster och det saknar Rögle. Jag är inte säker på att Rögle grejar det här, även om jag tror det, säger han.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

1 - 4

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

1-0, 0-2, 0-2
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 6293

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.