Sam Hallam: ”Det är jäkligt känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Tio år och tre SM-guld, men nu är Sam Hallams tid i Växjö Lakers över. De åkte ut mot Frölunda i kvartsfinalen och nu ska tränaren bli förbundskapten.

– Det är jäkligt känslosamt, säger han till SVT Sport.

Det blev fyra raka förluster för Sam Hallams Växjö mot Frölunda. Därmed är den eran över i Växjö.

Efter matchen hyllades tränaren av publiken då hans barn var med på isen.

– Det betyder mycket för mig. Det är svårt när man har förlorat. Men det är något som känns i hjärtat, som man tar med sig, säger han och fortsätter:

– Det är jäkligt känslosamt då man kommer in i omklädningsrummet efter matchen och tackar grabbarna. Det är killar som man har haft länge där som betyder mycket.

En av de som varit med hela tiden är Erik Josefsson.

– Det är klart att det känns lite extra att Sam inte kommer vara här nästa säsong då han har varit här i tio år, säger han.

Sam Hallam är stolt över det han åstadkommit i Växjö.

– Ingen kan ta ifrån Växjö Lakers de tre gulden och jag är en del av dem. Att vinna ett mästerskap kan nog alla göra, men att vinna tre kräver att hela organisationen fungerar. Det beviset hänger där i taket, säger han.

Motståndartränaren Roger Rönnberg är imponerad av sin kollega och konkurrent.

– Jag är grymt imponerad av det Sam har gjort och det Växjö har gjort som organisation. På ett sätt är jag glad att slippa Sam i ligan, men på ett annat sätt är jag glad över att han har tvingat mig bli en bättre coach, säger Frölunda-tränaren.

SE MER: Frölunda till semifinal

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

2 - 5

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-2, 1-2, 1-1
Vida Arena, Växjö
Publik: 5322

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.