Frölunda till semifinal – slog ut regerande mästarna

De regerande mästarna Växjö kommer inte få chansen att försvara guldet.

Det står klart efter fyra raka förluster mot Frölunda som avancerar till semifinal.

– Jag tycker vi har gjort en jättebra kvartsfinal, säger tränaren Roger Rönnberg till SVT Sport.

Frölunda fick en drömstart i Vida Arena i Växjö. Efter fyra spelade minuter stod det 2-0 till gästerna signerade Stefan Elliot och Jan Mursak. Ett resultat som också stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det Växjös tur att få en drömstart när Richard Gynge hittade nätet bakom Matt Tomkins. Men hoppet släcktes snabbt när Frölunda, några minuter senare, utökade sin ledning till 1-3 genom supertalangen Elmer Söderblom.

Gästerna fortsatte att trycka på och kunde i mitten av andra perioden utöka sin ledning ännu en gång. Denna gång i numerärt överläge där Filip Johansson fick till ett jättefint skott rakt upp i nättaket. Men Växjö gav inte upp utan fortsatte att rada upp chans efter chans men mittenperioden slutade 1-4.

Tremålsunderläge inför sista perioden

Växjö hade 20 minuter på sig att ta ikapp ett tremålsunderläge för att hålla säsongen vid liv. Olle Lycksell kunde med sex minuter kvar, skjuta in ett viktigt reduceringsmål i numerärt överläge. Med fyra minuter kvar valde hemmalaget att plocka målvakten för en sista forcering – men närmare än så kom man inte. Andreas Borgman kunde med en minut och fem sekunder skjuta Frölunda till semfinal i öppen målbur.

Frölunda tog därmed sin fjärde raka vinst och Växjö och Sam Hallam-eran är över för denna gång.

– Allt kortare än sju matcher var bonus för oss. Nu får vi vila lite grann och mentalt ladda om för en semifinal, säger Rönnberg.

För Frölundas del väntar nu en veckas vila innan semifinalerna inleds. Motståndet är ännu oklart då samtliga kvartsfinaler inte är färdigspelade.

– Vi kan gå hela vägen, men det är det många lag som kan.

KLIPP: Hallam: ”Resultatet är inte det vi varit ute efter”