William Strömgren och Rögle körde över Sönderjyske. Foto: Bildbyrån

Rögle vände matchen – med sex mål på sju minuter

Uppdaterad
Publicerad

Rögle var storfavoriter i hemmamötet med danska Sönderjyske i CHL. Gästerna ledde ändå i tredje perioden och gruppsegern höll på att glida skåningarna ur händerna, men då vaknade Rögle och vann med hela 8-3.

– Det var rätt så tajt, men det var ingen panik, säger tränaren Cam Abbott till SVT Sport.

Rögle kallade upp sex spelare från J20-laget då man tog emot den danska gruppjumbon Sönderjyske. Gästerna hade inte tagit en enda poäng i årets Champions Hockey League, men i den första perioden bjöd de ändå på motstånd.

1-0 kom istället genom ett direktskott av Leon Bristedt i den andra perioden och kort därefter pangade Ryan McKiernan in 2-0.

Då slappnade Rögle kanske av lite väl mycket.

Innan perioden var över hade Shawn O'Donnell reducerat för Sönderjyske och i den tredje lyckades de till och med vända.

”Numerära överläget var avgörande”

Först kvitterade Mads Eller, bror till NHL-spelaren Lars Eller, och sedan styrde Martin Eskildsen in ledningsmålet. I det skedet hade Rögle tappat gruppsegern, men då vaknade man rejält.

William Strömgren, en av spelarna från J20, kvitterade. Sedan drog O'Donnell på sig ett matchstraff och då rann det i väg – rejält.

Sju minuter senare var ställningen hela 8-3 till Rögle. Målskyttar: Linus Sjödin, Oskar Stål Lyrenäs, Oscar Johnsson, Ludwig Larsson och så Sjödin igen.

– Det är klart att det numerära överläget var avgörande idag, säger Abbott.

Segern gör att Rögle säkrar gruppsegern inför slutspelet som lottas på fredag. Redan imorgon möter laget Frölunda i SHL.

Champions Hockey League

Rögle BK logo

Rögle BK

8 - 3

SønderjyskE logo

SønderjyskE

0-0, 2-1, 6-2
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 2853

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.