Rögle-stjärnan fick hjärnskakning – situationen anmäls inte

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdsbacken Marcus Högström gav Rögles Dennis Everberg en högerkrok.

Rögle-stjärnan fick en hjärnskakning, men Dif-spelaren anmäls inte.

– För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre, säger domarchefen Tomas Thorsbrink till hockeynews.se.

Högström tog tag i Everbergs klubba när han var i båset i slutet av matchen. Då svarade Everberg med ett slag som sen startade ett slagsmål mellan spelarna. Det slutade med hjärnskakning för Rögle-spelaren.

– Jag tycker att han (Marcus Högström) ska bli avstängd, inget snack. Om det är någon i vårt lag lag eller om det är någon annan spelare spelar ingen roll. Vi måste bli mer måna om spelarnas säkerhet, säger klubbens sportchef Chris Abbott till hockeynews.se.

Men det så kallade situationsrummet friade Högström och anmälde istället en Dif-spelare för en annan incident. 

– Marcus Högström har handsken på sig och slår. För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre. Att du är ute efter att skada, att det är ett regelrätt slagsmål, att två stycken slåss och en matar massor med slag på en spelare som är försvarslös. Eller ett slag i ansiktet utan handske, då anmäls det också, säger domarchefen Tomas Thorsbrink till hockeynews.se.

Uppdatering: Senare kom beskedet ett Högström trots allt anmäls för händelsen – läs mer här

Djurgårdens back Jesper Pettersson blev dock anmäld för sin skallning på Rögles Leon Bristedt och har en avstängning att vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.