Djurgårdens Marcus Högström Foto: Bildbyrån

Vändningen: Högström anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens situation mellan Djurgårdens Marcus Högström och Rögles Dennis Everberg har under dagen varit omdebatterad. Nu har SHL bestämt sig för att, tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet, anmäla situationen till disciplinnämnden.

Den omdiskuterade situationen när Djurgårdsbacken Marcus Högström gav Rögles Dennis Everberg en högerkrok resulterade inte i någon anmälning direkt.

SVT Sports expert Jonas Andersson var mycket kritisk till att ingen anmälan gjordes.

– Ishockeyns största problem just nu är hjärnskakning, anser jag. Då tycker jag att man måste vara mycket hårdare med sånt här, sade han om situationen.

Nu har SHL och Svenska Ishockeyförbundet gjort en helomvändning och valt att göra en gemensam anmälan av händelsen för att söka praxis.

”Domarkåren och situationsrummet kan endast utgå från regelverket och göra bedömningar utifrån det. Gårdagens situation visar på tolkningssvårighet i regelverket och det behöver vi se över. Därför gör vi nu en gemensam anmälan med ishockeyförbundet för att kunna se över tolkningarna och skapa praxis i frågan”, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.