Rögle tog även rond två i Karlstad – har seriesegraren Färjestad i brygga: ”Perfekt från vår sida”

Uppdaterad
Publicerad

De flesta trodde nog att seriesegraren Färjestad skulle studsa tillbaka direkt efter att Rögle vann den första SM-kvartsfinalen med 6-2. I stället vann täta Rögle även andra slutspelsmatchen i Karlstad – med 3-0 och har 2-0 i matchserien.

– Första och andra perioden är perfekta från vår sida sedan kommer de naturligt med en push i tredje perioden. Då gällde det att vara redo när när de fick sina chanser men vi hade ett grymt bra samarbete där bak och spelarna litade på mig, säger Rögles målvakt Christoffer Rifalk till TV4 Play.

Med drygt två minuter kvar byttes Färjestads målvakt Carl Lindbom ut och den fullsatta arenan försökte stötta sitt lag som spelade med sex mot fem utespelare. I stället lade Linus Sandin in 3-0 i tom kasse i slutsekunderna.

– Det blir en bra matchbild för Rögle efter de två powerplaymålen, billiga utvisningar kan jag tycka. Vi lägger oss inte ner och dör och solen går upp i morgon. Vi måste visa mer desperation, säger Färjestads tränare Tomas Mitell vars lag nu har två bortamatcher i Ängelholm.

Rögles två första mål kom i powerplay i den första perioden.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0 - 3

Rögle BK logo

Rögle BK

0-2, 0-0, 0-1
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.